Суспільство

На Чернігівщині ще одна сільська амбулаторія готова до експлуатації

Управління капітального будівництва ОДА 6 січня отримало декларацію про готовність до експлуатації амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Журавці Варвинського району. Згідно з новим адміністративно-територіальним устроєм України, цей об’єкт розташований на території Прилуцького району.

Будівництво амбулаторії було розпочате у липні 2019 року, завершене — у жовтні 2020 року. Площа новобудови — 207 квадратних метрів.

Фінансування здійснювалося за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості та співфінансування з місцевого бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амбулаторія на Чернігівщині поповнилася електрокардіографом (Фото)

Державна субвенція — 4 млн 608 тис. гривень, співфінансування від громади — 512 тис. гривень.

Медичну допомогу в новій амбулаторії зможуть отримати понад 3500 жителів усіх прилеглих до Журавки населених пунктів на території доступності до медзакладу.

Амбулаторія сучасна, комфортна, збудована з урахуванням вимог доступності та інклюзивності. Забезпечена необхідним устаткуванням для діагностики та лікування пацієнтів, зокрема із застосуванням телемедицини.

Для забезпечення правильної діагностики та результативного лікування закупили сучасне медичне обладнання, вартістю орієнтовно 500 тисяч гривень. Також для потреб медзакладу придбали сучасний повнопривідний службовий автомобіль «Renault Duster» для виїзду лікарів на виклики до тяжкохворих пацієнтів.

На сьогодні УКБ ОДА ставить перед собою першочергове завдання передачі будівель амбулаторій селищним громадам, відповідно до чинного законодавства та нового адміністративно-територіального устрою.

За повідомленням Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button