Суспільство

На Чернігівщині школярка врятувала хлопчика, який мало не втопився в річці

13-річна Ірина Петрашенко приїхала в село Старий Биків Бобровицького району Чернігівської області на канікули. Дівчина, коли побачила, що у місцевому ставку тоне дитина, без вагань стрибнула у воду.

Данило Рудий ще не розуміє, що ця дівчина стала для нього янголом-охоронцем і подарувала йому перепустку в життя. Проте, це добре розуміють його батьки – Анастасія і Олександр. Вони не втомлюються дякувати юній рятувальниці.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

4 липня 2018 року небайдужі селяни зібралися на суботник. Прибирали в центрі села біля ставка та на дитячому майданчику, що знаходиться поряд з водоймою. Ірина Петрашенко, яка приїхала до тата на канікули, теж долучилася до благородної справи.

24-річна Анастасія Руда – місцева мешканка, на загальне прибирання прийшла з сином Данилою, бо не було на кого лишити. Хлопчик бавився поряд з мамою.

«У мене заболіло в спині і я вирішила розігнутися та перепочити, — розповідає Іра. — Коли встала, побачила, що у воду щось плюхнуло. Перша думка, що чоловіки вирішили почистити дно від скла, якого там назбиралося чимало. Та зосередивши погляд, я зрозуміла, що то дитина…».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині надзвичайники врятували коня

13-річна школярка наче справжня легкоатлетка перестрибнула через паркан, що відокремлював дитячий майданчик від ставка і стрибнула з берега у воду. Тіло дитини вже пішло на дно, тож їй довелося пірнути, аби побачити малюка і вхопити його.

Хлопчику надавали першу медичну допомогу, адже Данилко був бездиханний. Чоловіки, що косили траву, Микола Комига та рідний дядько Іри – Сергій Петрашенко, зробили малюку штучне дихання і масаж серця. До приїзду лікаря дитина вже прийшла до тями. Оглянувши малюка, його забрали до Бобровицької районної лікарні. Понад добу Данило разом з мамою перебували під наглядом медичних працівників. На щастя, все обійшлося. Хлопчик здоровий.

Важко повірити, але Іринка вже не вперше рятує життя. У десять років вона витягла з води свою однокласницю Аліну, яка під час відпочинку на озері, раптово почала тонути. Так само, нероздумуючи, безстрашне дівча минулоріч врятувало життя на рік молодшому Михайлу Баклану. Здається, її вчинки варті найвищої нагороди, бо ризикуючи власним життям, ця тендітна, але мужня дівчина вже тричі стала на захист життя інших людей.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button