Суспільство

На Чернігівщині стріляв увесь спектр бригадної артилерії (Фото)

На Гончарівському полігоні сьогодні, 21 червня, пройшли масштабні тренування з бойовою стрільбою з управління вогнем артилерії бригади оперативного командування «Північ».

До занять залучили протитанкові розрахунки, артилерію підтримки піхоти та артилерійські дивізіони, що уражають противника на великій відстані. Тобто на полігоні стріляли і міномети, і протитанкові «Рапіри», і самохідні «Акації» з «Гвоздиками», і реактивні «Гради».

Про це повідомили в інформагентстві Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів).

«Ми наступаємо на противника з глибини. У нього, за легендою, полк із усім «начинням». Я отримав наказ – вийшли на позиції та тренуємось. Дають нам різні ввідні. Танки з’явилися – займаємо позицію для стрільби прямим наведенням. Умовно поранили когось – проводимо евакуацію. Напад ДРГ – відбиваємось. Солдати у мене треновані – до всього готові», – розповів командир батареї лейтенант Олександр Н.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині військові медики змагаються за перемогу

Як зазначили в управлінні оперативного командування «Північ», кожен артилерійський підрозділ виконує свої вогневі завдання, проте командирська ланка навчається управління вогнем різних артилерійських систем по єдиній цілі.

Ще статті по темі

Back to top button