Суспільство

На Чернігівщині створено ще одну об’єднану громаду

На Чернігівщині створили іще одну об’єднану громаду. Про це у Фейсбуці повідомила директор центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Кудрик.

«Чернігівською обласною державною адміністрацією ухвалено висновок про відповідність Конституції та законам України об‘єднання в Киїнську сільську об‘єднану територіальну громаду Киїнської, Трисвятськослобідської, Шестовицької сільських рад!», – написала вона.

Нова громада буде «під боком» у обласного центру: дві з 3-х сільських рад, а саме Киїнська та Трисвятськослобідська, межуть з Черніговом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині громада відстояла школу

Наразі, як видно з оприлюдненого у Фейсбуці документу, Чернігівська ОДА затвердила висновок сільських рад перелічених громад. Тож тепер нова Киїнська громада чекатиме на призначення виборів.2018_08_08_gromada_kyinka_1[1]2018_08_08_gromada_kyinka_2[1]

Довідково. Наразі в області функціонує 37 ОТГ, чекають призначення перших виборів ще три громади, у трьох ОТГ триває процес приєднання суміжних сільських рад.

Згідно рейтингових даних Мінрегіону упродовж трьох останніх років Чернігівська область стабільно посідає місця у першій п’ятірці регіонів щодо темпів проведення реформи децентралізації.

Чернігівщина – одна з шести областей, де перспективний план формування ОТГ покриває 100% території регіону, наразі очікується його затвердження Урядом.

У результаті реформи громади отримали зростання власних доходів: у 2016-2017 роках ОТГ додатково отримали 116,2 мільйона гривень державної субвенції на розвиток інфраструктури, за рахунок яких реалізовані 134 інфраструктурні проекти.

Цьогоріч за кошти субвенції (143,3 мільйона гривень) планується реалізувати 177 проектів.

Джерло: otg.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button