Суспільство

На Чернігівщині торік майже 2,5 тис. безробітних пройшли професійне навчання

Протягом 2021 року 2463 безробітних набували нових професій та підвищували кваліфікацію за направленням обласної служби зайнятості. Усі — на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині працюють іноземці з 30 країн світу

За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, служба зайнятості організовує навчання за професіями, яких потребує ринок праці. Сьогодні це робітничі професії. Так, торік безробітні вчилися на токаря, слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів, перукаря,кухаря, манікюрника, швачку тощо. Найбільше було підготовлено операторів котелень до опалювального сезонутапрацівників до весняно-польових робіт, а це — трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва,водії автотранспортних засобів,слюсарі-ремонтники.

Вчаться безробітні на базі професійно-технічних навчальних закладів області, у роботодавців, а ще — в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, що діють в 11 областях України. Зокрема, 1613наших земляків навчалися в Сумському, Рівненському та Одеському центрах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Валентина Федусь

Ще статті по темі

Back to top button