Суспільство

На Чернігівщині триває підготовка до пожежонебезпечного періоду у лісах

З настанням сонячної погоди та підвищенням температури повітря зростає ймовірність пожеж у лісових масивах Чернігівщини.

Про це повідомляє Північний лісовий офіс.

Особливо вразливими стають прикордонні лісові господарства, оскільки регулярні обстріли з боку країни-агресора призводять до ще більшої кількості загорянь.

Для того, щоб швидко та ефективно реагувати у випадку лісової пожежі, лісівники спільно з рятувальниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій проводять тактико-спеціальні навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітер приніс до чернігівців африканську пилюку

Під час занять відпрацьовують злагодженість підрозділів, які залучатимуться для гасіння лісових пожеж, алгоритм дій особового складу у разі виявлення на місці загоряння вибухонебезпечних предметів, а також надання домедичної допомоги у разі отримання мінно-вибухових травм.

Рятівники проводять умовні пожежі з метою тренування та підготовки до реальних лісових пожеж. Це дозволяє лісівникам оцінити реакцію та попередньо пропрацювати усі сценарії, щоб визначити ефективність їхніх дій у різних умовах.

Щорічні тренування допомагають підвищити готовність лісівників до надзвичайних ситуацій у лісових масивах і є неодмінною складовою професійної підготовки лісової пожежної служби.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button