Суспільство

На Чернігівщині у розпорядження держави повернуть 25 га земель сільгосппризначення

Ніжинський міськрайонний суд області задовольнив позов прокурора, припинивши право фізичної особи на користування земельною ділянкою площею 25 га.

Так, за результатами проведеної роботи установлено, що  фізичній особі за рішенням однієї з сільських рад Ніжинського району у минулих роках надано у постійне користування 25 га сільськогосподарських угідь для ведення фермерського господарства. В подальшому речове право на землю посвідчено державним актом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «На тобі, небоже, що мені негоже»: атовцям у Чернігові міська влада виділила ділянки на сміттєзвалищі та кар’єрах

Водночас, громадянином фермерське господарство не створено, ділянка за цільовим призначенням не використовувалася, що відповідно до положень Земельного кодексу України є підставою для припинення прав на землю.

За таких обставин прокурор звернувся до суду з позовом про встановлення факту припинення права постійного користування земельною ділянкою, ринкова вартість якої за висновком експерта наразі складає понад 10 мільйонів гривень.

Після набрання рішенням суду законної сили земельна ділянка буде повернута у розпорядження держави.

 Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button