Суспільство

На Чернігівщині відкрили криницю з цілющою водою

На свято мучеників Маковіїв відбулось освячення відновленої криниці Маковіївська в Дібрівному Городнянської громади. Його здійснив настоятель храму Різдва Богородиці в Дібрівному отець Василій. Розділили цю радісну подію з прихожанами працівники Городнянської бібліотеки разом з її директоркою Анною Щербаковою, яка зазначила, що ця подія має велике значення для збереження історичної пам’яті нашого краю.
До речі, тут же ті, хто не зміг потрапити на святкове церковне богослужіння в храмі, змогли освятити маковіївські пироги.
А одна з жительок Дібрівного —Наталія Тупик подякувала бібліотекарці Валентині Чорній за її ентузіазм і невгамовність і додала: «Більше б нам таких!».
Адже це саме пані Валентина у 2019 році вона подала громадський проєкт на бюджет участі Городнянської міської ради. Проєкт підтримали й пообіцяли виділити під нього 36 тисяч гривень. Виготовив капличку для облагородження криниці майстер з Тупичева Володимир Колінько.
299373570_435877201907618_6175893455948015366_n
Допомагали йому Олександр Майсюк та Денис Клевцов.
Долучились до спільної справи й комунальні працівники Смичинського старостату Ярослав Науменко та Володимир Калюжний, а також Олександр Пархоменко.

Ще статті по темі

Back to top button