Суспільство

На Чернігівщині відкрили меморіальну дошку загиблому воїну-афганцю (Фото)

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 15 лютого, на фасаді Дубовогаївської ЗОШ І-ІІІ ст. було відкрито меморіальну дошку загиблому воїну-афганцю Скрипченку Юрію Миколайовичу.

Колишній учень цієї школи Юрій Скрипченко загинув під час війни в Афганістані. Земляки свято бережуть пам’ять про відважного воїна. У знак цього за сприяння двоюрідного брата загиблого, воїна-афганця Василя Макухи була виготовлена меморіальна дошка та встановлена на фасаді школи.

Про це повідомляє Придуцька РДА.

З щирими словами скорботи до присутніх звернулись: в.о. керівника апарату райдержадміністрації Світлана Александрова, Дубовогаївський сільський голова Грязний В’ячеслав, класний керівник Марія Верза, однокласник Віктор Даниленко.

Присутні низько вклонились матері загиблого сина-Героя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів прощається з бійцем АТО

Учасники заходу до меморіальної дошки поклали квіти пам’яті та вдячності. Палали свічки-лампадки у руках підростаючого покоління. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про Юрія Миколайовича.

Освячення меморіальної дошки провів настоятель Свято-Миколаївської церкви с. Дубовий Гай о. Віктор.

Допоки ми живі — житиме пам’ять про наших героїв. Юрій Скрипченко з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів школи. Вшанування його пам’яті – це не просто наш святий обов’язок, це наша шана і гордість за справжніх героїв.

Ще статті по темі

Back to top button