Суспільство

На Чернігівщині відкрили пам’ятний знак на честь річниці обрання гетьманом Дем’яна Многогрішного (Фото)

14 грудня на території Спасо-Преображенського чоловічого монастиря у місті Новгороді-Сіверському відбулось відкриття пам’ятного знаку на честь 350-ої річниці з дня обрання гетьманом Лівобережної України Дем’яна Гнатовича Многогрішного. В урочистостях, що відбулися біля покоїв настоятеля, взяли участь науковці, історики, керівники та наукові співробітники музеїв-заповідників Чернігівщини та Сумщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлено та встановлено пам’ятний знак загиблому афганцю

З вітальним словом до присутніх звернулися міський голова Олег Бондаренко, директор музею-заповідника ˮСлово о полку Ігоревімˮ Олена Матюк, депутат міської ради, громадський діяч, за сприяння якого відбулось встановлення пам’ятного знаку Віталій Рожок. Честь відкрити пам’ятний знак надали міського голові Олегу Бондаренку та депутату міської ради Віталію Рожку. Слова подяки лунали на адресу керівника спортивно-патріотичного об’єднання ˮГориславˮ Ігоря Подоляки, місцевого підприємця Анаталія М’ячина, які надали допомогу у встановленні пам’ятного знаку та проведенні робіт із благоустрою території. По завершенню урочистої частини у Петропавлівському храмі Спасо-Преображенського монастиря відбулась літія за Дем’яном Ігнатовичем.

Заходи продовжились у приміщенні готелю ˮСлов’янськийˮ, де відбувся ˮкруглий стілˮ, присвячений 350-й річниці обрання гетьманом Лівобережної України Дем’яна Гнатовича. На засідання був підписаний Договір про гуманітарне співробітництво та партнерство між Новгород-Сіверським історико-культурним музеєм-заповідником «Слово о полку Ігоревім» і навчально-науковим інститутом історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка.

Джерело: Новгород-Сіверська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button