Суспільство

На Чернігівщині відновили дві великі школи

На Чернігівщині відновили дві школи в рамках програми Президента «Велике будівництво».

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад і територій.

Регіон відвідав міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов 21 серпня.

У Прилуках в міській школі-гімназії добудували новий корпус. Будівельні роботи на об’єкті вже завершено. Нині виконуються роботи з улаштування зовнішнього газопроводу та підключення до електромережі, а також довозять обладнання.

До цього вересня учні навчались у приміщенні, яке збудоване у 1874 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчальні заклади Чернігівщини перевірив міністр (Фото)

Нове приміщення розраховане на 480 учнівських місць. Тут максимально враховані освітні потреби школярів. Окрім сучасно обладнаних класних кімнат, для них облаштовано спортивні зали, танцклас, студії для позакласної гурткової роботи, актовий зал, басейн, де зможуть працювати школа плавання та спецгрупи для оздоровлення дітей з особливими потребами.

Також міністр відвідав новозбудовану школу № 5 у місті Носівка. Її будівництво розпочалось у 1989 році. Завдяки програмі «Велике будівництво» навчальний заклад добудували у 2020 році. Школа розрахована на 520 учнівських місць, має майстерні з деревообробки та металообробки, бібліотеку, спортивний та актовий зали, їдальню.

Оглянувши обидва заклади, Чернишов позитивно відзначив здобутки області у реалізації об’єктів. «Так, були певні недоліки, які, сподіваюсь, якнайшвидше усунуть. Але загалом область впоралась відмінно, і за це хочу подякувати всім причетним. Саме з таких об’єктів виросте майбутнє країни. Нагадаю, завдяки «Великому будівництву» в Україні загалом має з’явитись 7 тисяч нових місць у школах, до кінця цього року мають відкритись близько 100 навчальних закладів. Закликаю всіх голів ОДА посилити контроль за процесом та особисто перевіряти стан готовності всіх шкіл, що будуються», — наголосив Чернишов.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button