Суспільство

На Чернігівщині військові хірурги проводять унікальні операції (Фото)

У 407-му військовому госпіталі, що базується в Чернігові, з початком воєнних дій значно активізували свою діяльність військові хірурги. Вчасна допомога пораненим зі сходу, багатогодинні операції та впровадження нових методик вже стало сьогоденням військових лікарів.

Із розвитком сучасної медицини основний акцент військові хірурги зробили на мініінвазивній та лапароскопічній хірургії, тобто проведенню операцій без високої травматизації, без розрізів, дрібними проколами або взагалі без проколів.

Про це повідомили у відділенні спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Чернігів) .

Основною особливістю такого медичного втручання є те, що протягом кількох днів після проведення операції реабілітаційний  період для хворого закінчується – і невдовзі після незначного амбулаторного лікування військовослужбовці вже можуть виконувати посадові обов’язки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У районі на Чернігівщині вперше зробили операції без розрізів

«Більшість операцій, які опанували військові хірурги, є унікальними. Такі операції без ризику для здоров’я людини як на Чернігівщині так і в багатьох регіонах робимо лише ми, адже в нас є великий досвід, вміння та певні напрацювання. По медичну допомогу до нас звертаються як наші військові, так і військовослужбовці з інших регіонів, не залишаємо ми поза увагою і місцевих мешканців», — зазначив кандидат медичних наук, провідний хірург Чернігівського військового госпіталю Павло Варшавер.

Наразі вже близько дванадцяти тисяч військовослужбовців і ветеранів військової служби перебувають на обліку в Чернігівському військовому шпиталі та постійно користуються висококваліфікованою медичною допомогою.

Ще статті по темі

Back to top button