Суспільство

На Чернігівщині військові підписали Меморандум

Керівництво держави та Збройних сил України роблять усе можливе, аби піклуватись про ветеранів військової служби, військовослужбовців-учасників бойових дій, членів сімей загиблих у зоні проведення ООС (АТО) та інших відповідних категорій громадян.

Не пасе в цьому задніх і Чернігівський обласний ТЦК та СП. Так, 19 червня 2019 року в брифінг-залі установи відбулась знакова, на наш погляд, подія – підписано «Меморандум про співпрацю» з Чернігівським обласним центром комплексної реабілітації й обслуговування учасників бойових дій, членів їхніх родин і сімей загиблих.

Про це повідомили в Чернігівському обласному військовому комісаріаті.

Підписання цього документа сприятиме наданню можливості військовослужбовцям ЗСУ, ветеранам військової служби, військовозобов’язаним, резервістам, учасникам бойових дій і членам їхніх сімей отримати кваліфіковану безоплатну допомогу щодо збереження та відновлення психічного та фізичного здоров’я, гарантовану Конституцією України та законами України.

У вступній промові полковник Олександр Криворучко наголосив на тому, що в умовах сьогодення підписання меморандуму – життєва необхідність, що є наслідком переформатування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, в яких пріоритетним напрямом діяльності є саме розширення та покращення соціальних послуг для військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Виконувач обов’язків директора обласного центру комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їхніх родин і сімей загиблих Ірина Кузіна акцентувала увагу, що завдяки співпраці з обласним ТЦК та СП значна кількість мешканців Чернігівської області пільгових категорій матиме можливість отримати відповідні послуги на базі центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині військові медики змагаються за перемогу

Відповідаючи на запитання журналістів, заступник обласного військового комісара підполковник Вадим Лільчицкий зазначив, що соціальні працівники районних ТЦК та СП у спілкуванні з ветеранами, насамперед російсько-української війни та членами сімей загиблих сіверських воїнів, матимуть можливість оцінити їхній психологічний стан та, за потреби, запропонувати відвідати реабілітаційний центр. Також, як повідомив підполковник Лільчицький, у ТЦК і СП області буде розміщено інформацію з контактними телефонами та адресою центру.

Довідково: на обліку в Чернігівському обласному ТЦК та СП перебувають маже 11 тисяч пенсіонерів військової служби (серед них – 216 учасників російсько-української війни).

Осіб із інвалідністю – 1 764 осіб., серед них учасників ООС (АТО) понад 200 осіб.

Уже понад 6 000 кращих синів і доньок пройшли через пекло російсько-української війни, 158 із них, на жаль, пішли у вічність.

Ще статті по темі

Back to top button