Суспільство

На Чернігівщині використовують сучасну техніку для лісозаготівлі

На Чернігівщині активно впроваджують сучасні технології для ведення лісового господарства, що значно підвищує ефективність та екологічну безпечність лісозаготівлі.

Про це повідомляє Північний лісовий офіс.

Згідно з повідомленням, одним із основних інструментів є харвестер — багатофункціональна самохідна машина, що стає незамінною в лісових роботах.

Що таке харвестер? Назва походить від англійського слова «harvester», що означає «збирач врожаю». У лісовій галузі харвестер — це машина, здатна виконувати повний цикл робіт: вибирати, вирубувати дерева, обрізати гілки, очищати стовбури від кори та підготовлювати деревину для транспортування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співробітник поліції Чернігівщини Андрій Нестеренко виборов перемогу на змаганнях з ветеранського спорту в Іспанії

Переваги використання харвестера:

•  Швидкість і продуктивність. Харвестери здатні за день обробляти до 250 кубометрів деревини, тоді як бригада з трьох лісорубів обробляє лише 60 кубометрів.

•  Автоматизація. Завдяки сучасним системам автоматизації робота оператора стає легшою та ефективнішою.

•  Мобільність. Харвестери можуть працювати на різних лісових ділянках, незалежно від умов.

•  Безпека та економія робочої сили. Харвестер може замінити кілька робітників, водночас оператор перебуває в захищеній кабіні, що мінімізує ризики для здоров’я та життя.

Харвестери активно використовують у філіях Чернігівської, Городнянської, Корюківської та Ніжинської філій ДП «Ліси України». Із їхньою допомогою вже заготовлено майже 26 тисяч кубометрів деревини від моменту впровадження технології влітку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button