Суспільство

На Чернігівщині вилучені з товарообігу небезпечні електроприлади

Спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели планові перевірки характеристик продукції у суб’єктів господарювання, що здійснюють реалізацію нехарчової  продукції в Чернігові та Прилуках, на відповідність її вимогам Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держспоживслужба перевірила якість питної води в області

Під час перевірок відібрано зразки нехарчової продукції – лампа настільна 108В із кнопкою на прищіпці та лампа настільна на підставці гнучка арт. 26153 для проведення експертизи.

На обох зразках продукції не вказано: найменування, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстрована торговельна марка (знак для товарів і послуг), контактна поштова адреса виробника і контактна поштова адреса імпортера.

Також на лампі настільній із кнопкою на прищіпці 108В не зазначено тип, номер партії чи серійний номер або інший елемент, який дає змогу її ідентифікувати; не нанесено знак відповідності технічним регламентам (за можливості його нанесення). Електрообладнання не супроводжується інструкціями та інформацією про безпечність, складеними, згідно з вимогами закону.

Експертизу (випробування) нехарчової продукції здійснювало Державне підприємство «Рівнестандартметрологія».

Відповідно до вимог законодавства про державний ринковий нагляд, суб’єктам господарювання, які розповсюджували зазначену продукцію, надані рішення про вжиття обмежувальних заходів.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button