Суспільство

На Чернігівщині випробовують модернізований танк Т-72АМТ (Фото)

На полігоні навчального центру «Десна» провели випробування модернізованого дослідного зразка танка Т-72АМТ, що виготовлений для потреб Збройних сил України.

Про це повідомляють у Державному науково-дослідному інституті випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Випробувальна бригада інституту перевіряє основні тактико-технічні характеристики в умовах, максимально наближених до реальної військової експлуатації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки переправляють через річку: навчання на Чернігівщині (Відео)

Т-72АМТ – це модернізована версія танка Т-72А. на ньому встановлений прилад нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами і нічний приціл із можливістю ведення вогню керованою ракетою. Ці прилади встановлені для використання високоточної зброї.

Танк оснащений комплектом цифрової сучасної радіостанції і супутниковою навігаційною системою, що дасть змогу більш ефективно застосовувати озброєння машини під час ведення бойових дій.

Маса модернізованого танка збільшена, тому на нього встановили потужніший двигун, замінили елементи ходової частини та додали систему відеопаркування, аби спростити маневрування бойової машини.

Т-72АМТ має вдосконалений комплекс динамічного захисту та оновлену систему протипожежного обладнання.

Випробування продовжуються і надалі. Також фахівці планують провести стрільби, аби оцінити ефективність озброєння дослідного зразка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button