Суспільство

На Чернігівщині визначили найсильнішого пожежного-рятувальника

18 жовтня на спортивно-оздоровчому комплексі обласного Управління ДСНС вперше пройшли змагання «Найсильніший пожежний-рятувальник Чернігівської області — 2019». Проводились вони за міжнародним форматом «Firefighter Combat Challenge».

Під час урочистого відкриття привітав учасників змагань заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

«Головною метою проведення змагань є підвищення рівня майстерності та оперативної готовності до дій за призначенням, а також підвищення фізичного рівня особового складу пожежно-рятувальних підрозділів Чернігівщини», — зазначив у вітальному слові Вячеслав Вернидуб.

Аби позмагатися за звання найкращого до обласного центру прибуло 6 команд у складі 30 співробітників підрозділів Оперативно-рятувальної служби. Учасники, демонструючи свої професійні навички, мали пройти непрості випробовування.

Програма заходу видалася дуже насиченою. Пожежний слалом (біг зиґзаґами з вантажем); переміщення по площині вантажу за допомогою рятувальної мотузки, “силовий тренажер”, де ударами кувалди необхідно перемістити балку вагою 72,5 кг на 1,5 метра; заливка мішені влучним “пострілом” з пожежного рукава. На завершення проводилася “евакуація” потерпілого з умовно небезпечної для життя зони. У ролі постраждалого виступав спеціальний навчальний манекен, який потрібно було перенести на 30-метрову відстань до фінішу. Увесь цей комплекс учасники виконували в повному бойовому спорядженні, яке використовується під час ліквідації пожеж і надзвичайних подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Горів, падав з висоти і вдаряло струмом: професійний екстрим рятувальника з Чернігова

У змаганнях визначено найкращих рятувальників в індивідуальних забігах та категорії «Тандем OPEN», а у командній естафеті першість вибороли надзвичайники 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Чернігів, другими були спортсмени 2-го Державного пожежно-рятувального загону м. Корюківка, третє місце у 3-го Державного пожежно-рятувального загону м. Прилуки.

За підсумками всіх видів, заслужену перемогу здобули вогнеборці 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Чернігів, друге місце у Аварійно-рятувального загону спецпризначення, а бронзовим призером стали рятувальники 3-го Державного пожежно-рятувального загону м. Прилуки. Кращі спортсмени в індивідуальних та командних видах, а також переможці та призери змагань «Найсильніший пожежний-рятувальник Чернігівської області — 2019» відзначені кубками, медалями, грамотами та цінними подарунками.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button