Суспільство

На Чернігівщині визначили п’ять туристичних магнітів

За ініціативою Президента України цього року започатковано проєкт «Туристичні магніти України», що передбачає визначення в кожній області по три-п’ять найбільш привабливих із погляду туризму об’єктів історико-культурного та природного значення.

У Чернігівській області до переліку ввійшли такі пам’ятки: Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця», Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній», Парк природи «Беремицьке» та Міжрічинський регіональний ландшафтний парк, Національний історико-культурний заповідник «Качанівка», Новгород-Сіверський історико-культурний музей-заповідник «Слово о полку Ігоревім».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без шведського столу та з посиленими заходами безпеки: чим відрізнятиметься післякарантинний туризм (Відео)

Наразі триває розвиток і розбудова цих магнітів у напрямку покращення матеріально-технічної бази, інфраструктури та промоції.

Загалом Чернігівщина  займає одне з провідних місць в Україні за кількістю пам’яток культурної спадщини. Їх налічується близько 9 тис., із них майже 2 тис. – національного значення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button