Суспільство

На Чернігівщині вже готуються до пожежонебезпечного періоду

За вікном весна, тож «гаряча пора» для лісівників Чернігівщини вже почалася.

Філії області вже зробили перші кроки до створення відомчої пожежної охорони, адже до гасіння лісових пожеж допускаються лише працівники, які пройшли відповідний курс підготовки.

У жовтні минулого року в м. Боярка на базі Укрцентркадриліс було організовано першу школу лісових пожежних України. Вже понад 30 лісівників Чернігівщини отримали сертифікати з відповідним посвідченням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городні горіла електропідстанція

За практичну частину курсу відповідали працівники філії «Чернігівське лісове господарство». Площа лісового фонду філії є найбільшою у структурі Північного лісового офісу та становить понад 102 тис. га. Більшість лісництв мають 3-й і вище клас пожежної небезпеки. Саме тому лісівники вже почали турбуватися про навчання, технічне забезпечення та протипожежну інфраструктуру.

На практичних навчаннях проводять тренувальні виїзди на умовні виклики. Завдяки цьому відділ охорони і захисту лісу здійснює перевірку нормативного часу реагування й відпрацювання дій пожежних команд під час гасіння лісових пожеж.

На базі структурних підрозділів створено 15 лісових пожежних станцій першого типу та 4 пункти зберігання пожежного інвентарю. Станції забезпечили дієвою технікою, засобами пожежогасіння та професійним екіпірування лісової охорони. На базі Карпилівського лісництва створений пункт технічного обслуговування, який відповідає за технічний стан пожежної техніки й засобів пожежогасіння всієї філії. Наразі цей підрозділ проводить ремонт та обслуговування ранцевих лісових вогнегасників.

На тих лісових ділянках, де найбільш вірогідна пожежа, чернігівські лісівники встановили пожежні резервуари, загальним об’ємом 171м³ (це більше трьох залізничних цистерн!), а також під’їзди до них. У разі потреби це забезпечить дозаправку водою приблизно 57 пожежних автомобілів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Північний лісовий офіс

Ще статті по темі

Back to top button