Суспільство

На Чернігівщині є цілюща криниця

Чернігівщина – унікальний край, де різні історичні пам’ятки трапляються на кожному кроці. До того ж, наша область особлива в духовному сенсі – є чимало куточків з особливою аурою, які люди називають святими. Зокрема, в Седневі, що неподалік Чернігова, є криниця, яку називають Святою. Це цікаве місце для паломництва місцевих мешканців і туристів: джерело виходить з-під землі, а б’є воно з височезної кручі над річкою Снов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петропавлівське кладовище – найбільше місце поховань у Чернігові в ХІХ сторіччі

«Є така криниця. За особливості самої води я не скажу, але знаю, що люди наділяють її цілющими властивостями, адже криничку цю викопав чоловік особливий і побожний – Святий Гриць, якого ще називають Гриць Золотесенький. Так його звуть місцеві і дуже шанують пам’ять про нього.

У Седневі в багатьох місцинах вода виходить із землі назовні, ці джерела живлять річку Снов. Вода в джерелах холодна та чиста. Зазвичай її беруть для повсякденного вживання та освячення в церквах на свята», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив отець Тимон, настоятель Свято-Георгіївського храму в Седневі.

Хоч би якими були пояснення, а беззаперечним залишається факт, що вода зі Святої криниці не тільки смачна, а й дуже довго не псується.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button