Суспільство

На Чернігівщині замайорів державний прапор на висоті 30 метрів (Фото)

На Чернігівщині найвищий в області Державний прапор підіймали в Батурині під салют козацьких гармат.

Про це повідомив в.о. директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА Ігор Сльозко.

«Прапор у Батурині ми підіймали синхронно з усією Україною о 9 ранку. Висота флагштока — 30 м, розмір полотнища 4х6 м. Під час підняття лунали Гімн України і салют із козацьких гармат», — розповів він.

За словами посадовця, прапор підіймали донька-школярка загиблого на сході України Івана Томилка та ветеран російсько-української війни, учасник «Ігор нескорених» Владислав Шитіло. Щоправда, їхня участь у цьому була скоріше символічна, оскільки полотнище підіймалося вгору натисканням кнопки.

На урочистому заході були присутні керівники Чернігівської області, народні депутати, очільники місцевої влади, громадськість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську пройшли урочистості до річниці незалежності

Після підняття головного прапора держави біля нього відбулася обласна акція «Я — громадянин України» з урочистим врученням паспортів юнакам і дівчатам, яким виповнилося 16 років. Отримали їх 16 школярів, які досягли особливих успіхів у навчання, спорті, науці, мистецтві. Приїхали вони з різних куточків області.

Найвищий на Чернігівщині Державний прапор підняли в Батурині на території Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця». Флагшток під нього спорудили неподалік Цитаделі, майданчик навколо озеленили. Обласному бюджету все це коштувало 3,6 млн грн.

Як раніше розповідали в ОДА, Батурин для такої урочистої події був обраний тому, що це одне з найбільш значущих місць на шляху до здобуття державної незалежності. Це місто було резиденцією гетьманів Лівобережної України і з ним пов’язані такі визначні постаті, як Іван Мазепа, Пилип Орлик і Кирило Розумовський. До того ж Гетьманська столиця — це один з туристичних «магнітів» Чернігівщини, який щороку «притягує» до себе понад 200 тис. відвідувачів. Найвищий прапор стане там ще однією патріотичною локацією.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Укрінформ, фото — Ігор Сльозка

Ще статті по темі

Back to top button