Суспільство

На Чернігівщині запроваджено карантин через пасмо льону

Карантинний режим по регульованому шкідливому організму — пасмо льону (Mycosphaerella linicola Naumov) — запроваджено на площі 110 га в Семенівському районі на Чернігівщині. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

У ТОВ «Поліська картопляна компанія» Відповідно планових обстежень полів льону на регульованих шкідливих організмів було виявлено пасмо льону.

За результатами перевірки, згідно з розпорядженням Семенівської районної державної адміністрації від 08 листопада 2018 р. № 974 по регульованому шкідливому організму, пасмо льону, на території Семенівського району було запроваджено карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Козельці в 3-кілометровій зоні від місця виявлення АЧС введено карантин

Довідка: Пасмо льону — карантинна хвороба, яка спричиняє засихання і задерев’яніння стебел, внаслідок чого волокно стає ламким, коробочки можуть не розвиватися. Пасмо знижує урожай насіння, зменшує кількість волокна та погіршує його якість. Волокно стає коротким і легко розривається при обробці. Втрати врожаю становлять 30-50%, інколи — 70%. На уразливих сортах льону пасмо знижує вміст олії на 9%. У коробочках, що розвинулись, утворюється щупле і неповноцінне насіння.

Ще статті по темі

Back to top button