Суспільство

На Чернігівщині запроваджують сучасні механізми моніторингу та виявлення лісових пожеж (Фото)

Зараз активна фаза пожежонебезпечного періоду. Головне, що треба зробити, щоб не допустити пожежі на великих площах, – своєчасно виявляти вогонь. Для цього в Державному агентстві лісових ресурсів України застосовують новий механізм запобігання лісовим пожежам. Це сучасні безпілотні літальні апарати, серед яких квадрокоптери та безпілотний комплекс «Лелека-100».

Як розповів голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, зараз такий безпілотник використовуємо у ДП «Ніжинське лісове господарство».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Чорний лісоруб» з Чернігівщини отримав 5 з половиною років за ґратами

Радіус польоту комплексу «Лелека-100» охоплює до 60 км, може підніматися до 1200 метрів і перебувати в повітрі на одній батареї більше як дві години. Завдяки зуму камери з висоти 800 м можна добре розгледіти людину, а з висоти 400 м – прочитати номер авто. При цьому відео передається на екран у режимі онлайн.

Також цього року запущено автоматизовану систему «Пожежі», що доступна за посиланням http://ukrforest.com. Система дає змогу відстежувати поточний стан, динаміку та тривалість пожеж на підставі даних дистанційного зондування Землі, а також забезпечує доступ до картографічної інформації та супутникових даних пожеж.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button