Суспільство

На Чернігівщині зарибили ставок, який планують використовувати для допомоги ЗСУ

Два дні тому на території Іржавецького старостинського округу було проведено зариблення Окопу. Запущено одну тонну малька товстолоба, а також невеликий відсоток амура та коропа.

Староста округу Сергій Сирота нині просить усіх утриматися від риболовлі на водоймі впродовж певного часу. Також він зазначає, що ставок зариблено, зокрема, і для майбутньої допомоги ЗСУ.

«Нашим захисникам після госпіталів потрібна реабілітація. І дуже багато хлопців люблять рибалити, навіть психологи рекомендують таке дозвілля. Я читав, що у Львівській області є приклад, коли привозять на водойму хлопців, а вони там відпочивають, ловлять рибу. Після цього вони добре сплять і відновлюють свої силиТож локація – рекреаційна, така собі зона для відпочинку та відновлення сил. Бо військових після поранень, на жаль, багато.Більше, звісно, орієнтовані ми на земляків, але маємо місця, де військові можуть і пожити, якщо не місцеві, зокрема, квартиру зняти або в готелі пожити», – у коментарі для ЧЕЛАЙН розповів Сергій Сирота.

До ставка товстолобика запустили не випадково,бо ця риба дуже швидко росте і вже восени можна робити перший вилов. І потім із цієї риби ще плануємо виготовляти консерви.

«Варимо, консервуємо та відправляємо хлопцям на передову. Ще є в нас можливість готувати копчену рибу – гарячого і холодного копчення. Але ще будемо дізнаватися, як за санітарними нормами це краще робити», – зазначив староста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від початку року у «Дії» зареєструвалася рекордна кількість ФОПів

До речі, водойма буде доступною для місцевих жителів.

«Звісно, нехай приходять із вудочками, ловлять рибу, ніхто не заборонятиме. До речі, я навіть і не просив, люди самі пропонували взяти участь у зарибленні, допомогти. А от промислового вилову, коли приїздять ніжинці та прилучани, вже не буде.

Бо з року в рік повелося, що сітки по три кілометри ставлять, виловлюють рибу і торгують, такого вже не буде. Не дозволимо», – наголосив староста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button