Суспільство

На Чернігівщині завершують формування перспективного плану створення ОТГ

*Актуально

Цього тижня в Міністерстві розвитку громад і територій мають розглянути остаточний варіант перспективного плану Чернігівщини. Про це повідомила представниця делегації області під час консультацій у міністерстві, депутатка Чернігівської обласної ради від ПП «Наш край», керівниця регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко.

За її словами, перспективний план Чернігівської області розглядатимуть у міністерстві 24 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новостворених ОТГ Чернігівщини пройшли перші засідання сесій місцевих рад

Під час попередньої зустрічі запропонований проєкт перспективного плану Чернігівщини загалом був оцінений добре. Очікується, що всього в Чернігівській області створять 62 об’єднані територіальні громади. Водночас представники міністерства прогнозують, що на деяких територіях регіону остаточні рішення зі створення об’єднаних громад будуть непростими. Адже їхні параметри мають бути такими, щоб забезпечити сталий розвиток і надання якісних публічних послуг в ОТГ. Громади мають бути спроможними.

«Насамперед ідеться про кількісні показники. Це обов’язкове проживання на території громади 250 школярів, 100 дошкільнят, доступність до послуг поліції, пожежної і медичної служб у часовому проміжку 20 хвилин. Наявність фахівців, які зможуть забезпечити надання адміністративних послуг», – пояснила Ірина Грозенко.

Вона зазначила, що до перспективного плану включено й Крутівську ОТГ, щодо формування якої на останньому етапі виникли питання. Ірина Грозенко наголосила, що свого часу на сесії облради вона виступала з пропозицією підтримати прагнення місцевих жителів мати свою громаду.

Також вона акцентувала на тому, що політична партія «Наш край» послідовно підтримує децентралізацію, допомагає чинним і новоствореним ОТГ Чернігівської області.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button