Суспільство

На Чернігівщині жінка відсвяткувала 100-річний ювілей


У громаді на Чернігівщині жінка відсвяткувала 100-річний ювілей. Попова Парасковія Прохорівна народилася 15 жовтня 1923 року. Про це повідомляють у Сновській міськраді.

Хоча й непростим видався земний шлях цієї жінки. Їй довелося пережити страшні періоди: голодомори 1933-го та 1947-го, Другу світову війну, яку вона пройшла у медичному санітарному батальйоні, рятуючи життя бійців.

А потім були важкі післявоєнні роки. 52 роки наполегливої і самовідданої праці в медичній галузі. І ось знову війна. Та дочекалася вона становлення незалежності України, зустріне, дасть Бог, і теперішню Перемогу.

Парасковія Прохорівна — учасник бойових дій, ветеран праці, нагороджена орденом «За мужність»

«Сьогодні до іменинниці завітали міський голова Олександр Медведьов, голова Чернігівської обласної організації ветеранів Анатолій Скуратович та представники ветеранської організації Сновщини.

Квіти, подарунки та теплі слова лунали на адресу ювілярки.

За мужність і самовідданість, проявлені під час Другої світової війни, багаторічну сумлінну працю Олександр Медведьов нагородив її Почесною грамотою Сновської міської ради.

Парасковія Прохорівна щиро дякувала за поздоровлення та бажала всім міцного здоров’я. Вона залюбки показувала присутнім свої фото та нагороди, а наостанок напам’ять прочитала вірш», — йдеться у повідомленні.

Ще статті по темі

Back to top button