Суспільство

На Чернігівщині зменшилася кількість безробітних

За даними державної служби зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних в області в березні 2018 р. зменшилася на 3% та на кінець місяця становила майже 12 тис. осіб. З них 82% отримували допомогу з безробіття.

Про це ЧЕline повідомили у ГУ статистики у Чернігівській області.

Більше половини загальної кількості безробітних – жінки, третина – молодь у віці до 35 років.

На кінець березня роботодавцями до державної служби зайнятості заявлено 2 тис. вакансій. Навантаження зареєстрованих безробітних склало 5 осіб на одну вакансію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Універсальний солдат»: на кого піти вчитися й кого шукають роботодавці

Найбільший попит на робочу силу спостерігався на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою  технологічного устаткування, складання устаткування та машин (23% від загальної кількості заявлених вакансій), кваліфікованих робітників з інструментом (17%),
а найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (3%), технічних службовців (4%).

Середній розмір допомоги з безробіття в березні 2018р. складав 2604 грн (70% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати).

Ще статті по темі

Один коментар

  1. уменьшение количества безработных прямо-пропорционально количеству сбежавших из «фонтанного «рая». Где на выдачу «биометрики» даже сервера зависают…

Back to top button