Суспільство

На Чернігівщині знайшли поховання представниці поміщицького роду

Загадкова могила, яку знайшли в Острі, належить представниці поміщицького роду Солонин.

Цю інформацію ЧЕline підтвердив історик і директор Чернігівського історичного музею імені Василя Тарновського Сергій Лаєвський.

«Звісно, що це з роду дідичів остерських Солонин. Вона за дівочим прізвищем Столиця, це рід, який був і в Чернігові, і в Олишівці», — пояснює він.

Як ми раніше повідомляли, наприкінці жовтня в дворі приватного домогосподарства було знайдено металеву надгробну плиту з надписом російською мовою «Тут покоїться прах Надії Степанівни Солонини».

За словами Лаєвського, Надія Степанівна Солонина є у родоводі козацької старшини і дворянства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині знайшли загадкову могилу

Яка подальша доля цієї надгробної плити, наразі невідомо. Чернігівський історичний музей не був залучений до прийняття рішення про подальшу долю плити.

«Є Остерський музей, що розміщений у помешканні також представника роду Солонин. Мені здається, що якщо плиту ту вийняли з землі, то, очевидно, її мають передати в музей», — зазначив Сергій Лаєвський.

Також історик зазначив, що на місці цього приватного домогосподарства було поховання. «Ця територія – це колгосп церкви, яка була на Татаринському хуторі, який зараз уже в передмісті Остра. І там тих Солонин багато має бути», — наголосив він.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button