Суспільство

На Чернігівщині знову закрили школу

На Чернігівщині знову закривають школу. Причина банальна – не вистачає дітей.  Цього разу не пощастило селу Гучин Ріпкинського району, їхньої девятирічки з кінця серпня цього року відтепер немає.

«Причина закриття – не вистачає дітей. Згідно з нормами, щоб була школа, потрібно 25 учнів, у нас не так давно стало 24. Одна родина забрала свою дитину. Тепер школи немає», – розповідає секретар сільської ради Гучина Вікторія Руденок.

Тепер дітям доводиться доїжджати шкільними автобусами до райцентру Ріпок та села Вербичі, в тамтешні школи.

«Дуже важко добиратись, особливо діткам початкової школи, 1 – 4 класи. Це з самого ранку прокинутись треба на автобус. Шкода, що закрили школу. Всі обурені, в розпачі. Село неначе опустіло. Але все за законом. Такі норми, на жаль. Коли не вистачає учнів – школу закривають», – зазначає Вікторія Руденок.

На жаль, тенденція із закриття шкіл на Чернігівщині продовжується. Причини різні – часто все згідно із законом, бо не вистачає дітей, а часто передумовою для цього стають забаганки чиновників чи політичні ігрища.

До прикладу, в самому обласному центрі, що не скаржиться на демографічну кризу, порівняно з сільською місцевістю, протягом останнього часу закрили дві школи – №10 та №23.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській міськраді розповіли про вартість харчування в школах

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button