Суспільство

Маленька Софійка з Чернігівщини потребує допомоги для дороговартісної операції

Зараз в інституті Амосова перебуває нещодавно народжена Софія Ткаченко з Новгород-Сіверського. Вона народилася з множинними дефектами в сердечку та потребує термінової операції на серці з встановленням серцевого імплантата – кондуїта. Одинока мама, яка з трьома дітками опинилась у такий скруті, просить усіх небайдужих допомогти врятувати життя її донечки. Надія тільки на добрих людей, і часу зовсім немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вірус добра» в Корюківці: триває збір коштів для благодійної акції

Софія народилась 10 жовтня і вже при народженні стало зрозуміло, що за життя цієї крихітки треба боротися. У Софійки вроджена вада серця – дефект міжшлуночкової перетинки, відкрита артеріальна протока, легенева гіпертензія. Якщо їй не зробити операцію в найближчі дні, то крихітка може просто задихнутися. Зараз кров у легені Софійки надходить через крихітне з’єднання між аортою та гілками легеневої артерії, по суті це єдине джерело життя крихітки. Зі зростанням дитини цього з’єднання стає недостатньо, і рівень насичення крові киснем знижується, дівчинка починає задихатися, на жаль, це може призвести до найгіршого. Лікарі інституту Амосова в силах провести складну операцію з відновлення виходу з серця в легеневу артерію та закрити дефект міжшлуночкової перетинки. Оскільки своєї артерії в дитини немає, її необхідно замінити дорогим біологічним імплантатом – кондуїтом. Після цієї операції її сердечко буде функціонувати, як у здорових діток.

У самотньої мами немає коштів, щоб придбати серцевий імплантат. Окрім трьох діток на руках, у жінки хвора старенька мама. Чоловік просто пропав і не допомагає. Одна надія на небайдужих людей.

Допомогти маленькій Софійці можна на сайті Української біржі благодійності за посиланням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button