Суспільство

На Чернігівщині з’явився новий пам’ятник (Фото)

22 січня на мапі Чернігівщини з’явилось ще одне знакове місце сучасної історії – пам’ятний знак на честь тих, хто поклав своє життя на російсько-українській війні.

Громадою Городнянщини було прийняте рішення віддати шану захисникам України саме під час урочистих заходів з нагоди Дня Соборності України.

Цей пам’ятник став начебто містком між буремними подіями 1919 року, коли в Києві, на Софійській площі було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки і сьогоденням, коли не менш значущі події відбуваються на Сході нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Коропі встановили меморіальну дошку із булавою

Вшанувати пам’ять городнянців, які загинули внаслідок російської збройної агресії на захисті територіальної цілісності і незалежності нашої країни прийшли керівники району, міста та небайдужі громадяни, серед яких було багато чоловіків у військовому однострою і, звісно, члени родин загиблих патріотів.

Після виступу керівників міста та району і представників громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» присутні вшанували пам’ять полеглих Воїнів хвилиною мовчання. В супроводі композиції «Плине кача…» ведуча перелічила імена земляків, які загинули на російсько-українській війні… Роман Нітченко, Геннадій Стаценко, Петро Назима, Дмитро Ротозій, Олександр Найдьон, Ігор Сергієнко, Іван Сорока та Олег Пакалов, – саме ці імена вкарбовані на знаку на честь Героїв Городнянщини.

Делегація від Чернігівського обласного ТЦК та СП була представлена на найвищому рівні – військовим комісаром полковником Олександром КРИВОРУЧКОМ та його заступниками Олегом ЦИБУЛЬСЬКИМ і Вадимом ЛІЛЬЧИЦЬКИМ.

«Хочу висловити слова подяки громаді Городні за те, що вони пам’ятають наших земляків, які поклали своє життя заради миру та спокою на більшості території нашої країни. Ви є прикладом для всієї області і я певен, що настане той час, коли в кожному районному центрі буде святе місце для вшанування пам’яті сучасних Героїв», — сказав у своїй промові Олександр КРИВОРУЧКО.

Після відкриття пам’ятного знаку, настоятель храму на честь святителя Василя Великого Православної церкви України отець Андрій освятив пам’ятний знак, після чого присутні поклали до нього квіти.

Чернігівський обласний військовий комісаріат

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button