Суспільство

На дахах чернігівських будинків можуть з’явитися дитячі майданчики

У нових змінах до державних будівельних норм передбачено проектування дитячих майданчиків на дахах невеликих будівель. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе у Facebook.

Так, у нових змінах до ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій» введено можливість розміщувати дитячі майданчики на покрівлях невеликих будівель.

«Зміна стосується виключно дахів напівпідземних і наземних будівель до 15 м або до 3-го поверху і діє з 1 жовтня 2018 року», – написав Парцхаладзе.

Згідно зі зміною, за даними прес-служби Парцхаладзе, розміщення дитячих майданчиків на покрівлях дозволяється за умови обов’язкового дотримання безпечної експлуатації майданчика, а саме обладнання його парапетом і захисною огорожею заввишки 2 м, а також можливістю безбар’єрного доступу за допомогою ліфта або пандуса.

Водночас на території таких дитячих майданчиків заборонено розміщувати вентиляційні канали, антени, споруди мобільного та стільникового зв’язку. Каркаси захисної огорожі мають виготовлятися зварними технологіями, також такий майданчик повинен мати блискавкозахист.

Ще одна умова розміщення такого майданчика – забезпечення відведення дощових і талих вод та за потреби шумозахисту нижчерозташованих приміщень, додали в прес-службі.

Нагадаємо, в нових державних будівельних нормах щодо закладів культури пропонується обов’язково облаштовувати автоматичні системи протидимного захисту.

Ще статті по темі

Back to top button