Суспільство

На День міста в Носівці змагатимуться у кращому приготуванні гартаначки

Цьогоріч носівська громада розрекламує на всю Чернігівщину улюблену страву місцевих жителів – гартаначку, або, як ще її називають, польову кашу. На День міста Носівки, який святкуватимуть 15 вересня, у громаді пройде справжній кулінарний батл – учасники спробують приготувати на вогнищі найсмачнішу гартаначку.

Мета кулінарного конкурсу – не лише відродження та збереження традиційної національної кухні, а й популяризація гартаначки як улюбленої страви Носівщини, – розповідає начальник відділу культури та туризму Людмила Антонович.

Проходитиме конкурс на березі річки Носівочка. Він стартує в суботу об 11-й ранку. Готуватимуть гартаначку до 14.00. Кухонна атрибутика та інший інвентар (казанок, тринога, дрова, сірники, продуктові набори, посуд та інше) кожен учасник має мати власні.

– У конкурсі можуть брати участь усі охочі, незалежно від вікової категорії, фізичні особи та члени їхніх сімей, представники підприємств та організацій міста, крім працівників закладів ресторанного господарства та індивідуальних підприємців за фахом. Тобто професійних кухарів до конкурсу ми не допустимо, – зазначає Людмила Іванівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Носівка з розмахом святкуватиме День міста

У конкурсі вже погодилися брати участь і зареєструвалися четверо учасників. За словами Людмили Антонович, заявки на участь прийматимуть аж до 11-ї ранку суботи. Змагатимуться майстри гартаначки за приз вартістю 1 300 грн. Що саме подарують переможцю – організатори тримають у таємниці.

Ще статті по темі

Back to top button