Суспільство

На Городнянщині здобиччю мисливців стали «золоті» вовки

Нещодавно завершився основний мисливський сезон, нині триває полювання на хижих тварин у супроводі єгерів райради Українського товариства мисливців та рибалок.

10 лютого одне з таких полювань завершилось успіхом – бригада мисливців добула одразу двох вовків. Для цього мисливцям довелось дослідити територію від Хотівлі через Дроздовицю, Ваганичі, Володимирівку аж до Кусіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Село на Чернігівщині тероризують вовки

Ще недавно в Кусіях було понад 70 жилих дворів, а нині набереться ледь півтора десятки. Саме на околиці цього села бригада вовчатників натрапила на сліди сіроманців. Навіть досвідчені мисливці були шоковані нахабністю хижаків. Зграя з п’яти тварин почувалася на території колишньої ферми настільки вільно, що наслідили, немов зайці. Уся прилегла до села територія була буквально збита лапами вовків.

Розібратися в цій круговерті вовчих доріг зміг досвідчений вовчатник Микола Стародубець. Саме він ретельно підрахував вхідні та вихідні сліди сіроманців і точно вказав, у якому лісовому кварталі заховалися хижаки. А потім почалася важка робота – обкласти вовків прапорцями, загоничами та стрільцями. Два сіроманці таки стали мисливськими трофеями, ще троє хижаків змогли прорватися через ламану лінію стрільців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скажені вовки покусали людей на Коропщині

В облаві брали участь близько 30 мисливців, при цьому використовувались чотири позашляховики і три квадроцикли. Тож здобуті вовки виявились практично «золотими» за собівартістю. Однак цю роботу треба робити за будь-яку ціну – вважає голова райради УТМР Олександр Юрченко. Бо шкода, що завдається сіроманцями людським і сільськогосподарським господарствам, значно більша. Недаремно голова фермерського господарства «САД М» Сергій Малофій за двох добутих вовків пообіцяв мисливцям теля.

Джерело: Новини Городнянщини

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А в чем виноват теленок? Не одни волки сожрали так съедят другие.

Back to top button