Суспільство

У Чернігові найнижчий рівень води більш ніж за століття

У Чернігові й області зафіксовано найнижчі рівні води за останнє століття. Про це розповіли в обласному центрі з гідрометеорології.

— Станом на 28 квітня рівень води у Дніпрі (по посту в Неданчичах Ріпкинського району) — 295 сантиметрів над нулем поста (28 квітня 2019 року показник був 559 сантиметрів), — розповідає Олена Голубєва, провідний гідролог обласного центру з гідрометеорології. — Рівень Десни (Чернігів) — 144 сантиметри (28 квітня минулого року — 560), у Сеймі — 398, у Снові — 16 сантиметрів. Рівень води в річках найнижчий за весь період спостережень (по Чернігову, наприклад, із 1884 року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На полігоні «Десна» пожежа: небезпека зберігатиметься до осінніх дощів

Причини — аномально тепла зима, низька кількість опадів восени, відсутність сніжного покрову взимку, низька водність річок, починаючи з попереднього літа. Цієї весни не було чітко вираженого весняного паводку. Піки пройшли до кінця березня. За місяць уже спостерігаємо спад води по всіх річках від одного до шести сантиметрів.

Водночас гідрологічної посухи або маловоддя на Чернігівщині немає. Так, рівень значно нижчий за середні багаторічні значення, але за кількістю води області ще далеко до маловоддя.

Джерело: gorod.cn.ua

тижневик «Вісник Ч»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button