Суспільство

На Ічнянщині відновлюють старовинний храм (Фото)

Робота кипить у селі Івангород. Тут відбудовують місцеву святиню – Свято-Духівську церкву, якій близько 200 років.

За часів радянської влади, в 50-х роках ХХ століття, службу в церкві припинили. А в 1970-х, за словами івангородського сільського голови Олександра Лікаренка, в храмовому приміщенні розмістили дизелі, що виробляли електроенергію, бо на той час центральної електролінії в населеному пункті ще не було. Коли, вона з’явилася, старі генератори й приміщення стали непотрібними, тож поступово руйнувалися та занепадали.

У телефонній розмові з ЧЕline сільський голова зізнався що ідея про відновлення місцевої святині не нова. Однак втілювати її в життя почали, коли до справи доклали руку небайдужі місцеві підприємці. Їхніх імен і прізвищ Олександр Лікаренко не назвав: мовляв, дуже скромні і за славою не женуться.

-Перш ніж розпочати будівельні роботи, сільські депутати вивчали думку людей, обійшли кожен двір і назбирали майже 500 підписів на підтримку доброго діла. Це дуже багато, адже в Івангороді близько 850 жителів, – каже сільський голова.

Наразі в храмі тривають зовнішні роботи, і зроблено вже багато чого, але й залишилося ще більше.

Над храмом звели дах, якого не було, почистили від плісняви й бруду стіни, впорядкували довколишню територію, зробили поріг тощо. Про внутрішнє облаштування будівлі поки що не йдеться, – зауважив співрозмовник.

Нині церковна служба в селі відбувається в приміщенні, де колись була ветеринарна служба. Та оскільки воно за розміром невелике, буває, що не всі парафіяни в ньому вміщуються.

Спілкуючись із ЧЕline, Олександр Лікаренко попросив донести прохання про допомогу в богоугодній справі до всіх небайдужих людей. Можливо, ще хтось відгукнеться.

Ще статті по темі

Back to top button