Суспільство

На Менщині понищили дерева, висаджені під час екоакції (Фотофакт)

Навесні цього року обабіч дороги між селами Степанівка та Волосківці небайдужі місцеві жителі провели екоакцію «Посади дерево миру».

Як і прогнозувалося, не прийнялася лише незначна частина дерев. Натомість іншу частину насаджень зламали корови, що пасуться на місцевому пасовищі, і деякі деревця холоднокровно зрізали люди.

«Люди (хоча в цьому випадку таке слово зовсім вам не пасує), якщо вам забракло часу або бажання, щоб узяти участь у покращенні стану села, то, будьте ласкаві, не псуйте зроблене не вами.

Учасники екоакції вклали в ці деревця безцінний час і працю, ресурси та інструментарій. А якщо поглянути на це глобальніше?

Одне дерево щонайменше переробляє декілька тисяч літрів вуглекислого газу на кисень. Саме через велику кількість СО2 розпочалось глобальне потепління, зміна клімату та інші не менш важливі проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині є унікальна історична пам’ятка, але туристам не радять їхати дивитися на неї (Фото)

Задумайтеся: чому важко посадити дерево і так легко його зламати? Можливо, через те, що такими людьми часто керує темна сторона, яка лише й думає, як здійснити свої бажання, і зовсім не думає, до чого можуть призвести такі дії», – наголошує Тетяна Логвиненко.

Дуже прикро, коли переважають не світлі почуття, а байдужість до навколишнього середовища та неповага до чужої праці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – Тетяна Логвиненко

Ще статті по темі

Back to top button