Суспільство

На місці «залисини» на Красній площі пропонують встановити пам’ятник

Винести на розгляд міської ради пропозицію щодо встановлення архітектурної будівлі (пам’ятника, монумента і т.д.) у центрі Красної площі – петиція з такою пропозицією була створена у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці просять баки для сміття в Ялівщині

«Красна площа в Чернігові є історичним центром міста, на сьогодні не несе в собі жодного інформаційного наповнення. Навколо розташовані сквери, парки, фонтани, де цікаво провести час жителям і гостям міста, а в самому центрі немає нічого! Увечері сотні людей ходять містом, роблять фотографії туристи, грають діти. А що на площі? Нікого! Така собі «залисина» в центрі міста, яка нікому не цікава. Навколо площі прекрасні місця, сама площа добре освітлена ввечері, так і напрошується зробити акцент у центрі площі. У всіх містах світу площі прикрашають архітектурні будівлі, більшість із них надалі стають символами міст. Це місця, де призначають побачення, де зустрічаються люди, де туристи роблять фотографії та відзначають місце відвідування в картах, як досягнуту мету. У Чернігові поки що немає такого ЄДИНОГО місця», – пише автор петиції Олексій Овладєєв.

Також автор пропонує не обирати зараз тематику архітектурної будівлі, нехай це буде переможець конкурсу, який повинна оголосити міська влада.

«Уже є кілька ідей, дайте старт», – додає Олексій Овладєєв.

До кінця збору підписів залишилось 30 днів.

Станом на 18 червня петицію підписала 1 особа з 250 необхідних.

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. Чому робити так як в інших містах? У нас площа!!! Відбуваються різні заходи, виставки, флешмоби,а монумент лише заважатиме.

  2. Бред пьяной макаки. Пусть площадь будет площадью, где легко дышать от её широты. Зачем нам узость средневековья?

  3. =так і напрошується зробити акцент у центрі площі. У всіх містах світу…=
    Шо, на Мавзолей замахнёмся? Тупейшая идея. У нас и улицы слишком толстые. Можно их обкарнать вдоль, и настроить домов. Да и между домами пусто, нет акцента. Надо бы меж ними понастроить ещё домов впритык. будет как в Европе Средних веков.
    =автор петиції Олексій Овладєєв=
    Кто такой? Недоношенный архитектор? Небось замахнулся на такой «акцент», шоб из самого Космоса было видно. От вылупки!…

Back to top button