Суспільство

На ніжинські парки та сквери насувається хвиля «зеленого оновлення»

У ніжинському сквері Лисянського незабаром  буде видалено старі дерева, а нові – насаджено. Про це сайту mynizhyn.com повідомила ландшафний дизайнер КП «ВУКГ» Наталія Довгаль.

Планують видалити 6 старих плодових дерев: 2 яблуні, 2 абрикоси і 2 груші. «Втім, одна із двох запланованих на видалення абрикос нехай ще постоїть до весни, – говорить Наталія Вікторівна. – Мова йде про деревце, яке на Великдень прикрашають писанками».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Ремісничій спиляли дерева

Також буде видалено одну стару тую, а ще дві «переїдуть» до скверу Люби Губіної. «Тут насаджень небагато і вони невпорядковані, – говорить ландшафтний дизайнер. – З одного боку ростуть три клена американських, які є рослинами-алергенами, ми їх видалимо навесні. Натомість висадимо катальпи, горобини та ялівець».

Доповнять зеленими насадженнями і парк Незалежності. Висадять сосни та липи, а біля пам’ятника «Борцям за незалежність» – квітучі магнолії та ялівець. Також заплановано висадити бузкову алею.

До роботи приступлять вже на наступному тижні, як тільки надійде посадковий матеріал, який закуповували одразу на два сквери. Гроші на посадковий матеріал виділило КП «ВУКГ», але за умови, що їх буде компенсовано з міського бюджету. Сума затрат – близько 23 тисяч гривень. Сюди входить вартість посадкового матеріалу і пластикових бордюр, які будуть відокремлювати розарій від газону.

«Перший на черзі – сквер Лисянського», – говорить Наталія Вікторівна.

Працівники сподіваються на прихильність погоди, адже на наступний тиждень обіцяють тепло. Єдина, хто боїться низьких температур – це магнолія, але вона «приїде» у горщиках із закритою кореневою системою. «Можливо, ми сховаємо її в погріб до весни, – говорить ланшафтний дизайнер, – а якщо висадимо, то утеплимо агроволокном».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button