Суспільство

На обласному радіо вистачить пісень, щоб виконати закон

Сьогодні, 8 листопада, набув чинності Закон про квоти на україномовні пісні в радіоефірі. До речі, відповідний пост на своїй сторінці у Facebook навіть залишив глава держави Петро Порошенко.

«Уже сьогодні кожна четверта пісня на українському радіо буде українською мовою!», зазначив глава держави.

ЧЕline поцікавився в головного редактора радіопрограм філії НТУ Чернігівської регіональної дирекції Анатолія Тютюнника, чи є у фонотеці обласного радіо стільки пісень, щоб заповнити ефір.

Треба зазначити, що Тютюнник закон вітає, адже, на його думку, треба підтримувати і популяризувати своїх виконавців.

За словами головного редактора, окрім хітів відомих українських гуртів і виконавців, в ефірі обласного радіо знайдеться місце для чернігівських колективів і вокалістів, які, можливо, ще не дуже відомі, а також для аматорських народних співаків.

«Пісень вистачить», – переконаний Анатолій Тютюнник. Щоправда, не відкидає, що повтори будуть, але це нормальна практика.

Тютюнник переконаний, що до такої квоти українських пісень в ефірі люди швидко звикнуть, як, скажімо, до дублювання фільмів українською мовою.

Насамкінець розмови він навіть навів приклад, коли пісню «Час рікою пливе», яку співав жіночий колектив із Чернігівщини, у вітальній програмі для іменинників і ювілярів замовляли частіше, ніж у виконанні відомого артиста Миколи Гнатюка.

Ще статті по темі

Back to top button