Суспільство

На оздоровлення пільговиків кошти є, решта дітей відпочиватиме за гроші батьків

На Чернігівщині розпочалася оздоровча кампанія – 2016.

За кошти з обласного бюджету в санаторіях і таборах безкоштовно відпочиватимуть лише пільгові категорії школярів.

Це:

* діти АТОвців;

* діти-сироти;

*діти з багатодітних родин;

* діти-інваліди;

* діти, які переїхали з Луганської і Донецької областей;

* діти, які стоять на диспансерному обліку;

*діти, чиї батьки загинули від нещасного випадку;

*обдаровані діти.

На закупівлю путівок для цієї категорії діток із обласного бюджету виділено 2,4 млн грн. Якщо батьки хочуть оздоровити свою дитину, їм необхідно звернутися до місцевого департаменту сім’ї та молоді із заявою і пакетом документів.

А от за всіх інших школярів, які хочуть потрапити до санаторію чи табору, батьки мусять сплатити чималу суму грошей. Середньообласна вартість ліжкодня в 2016 році становитиме приблизно 141,8 грн. 21 день відпочинку коштуватиме 2 977,8 грн.

А загалом на оздоровчу кампанію 2016 року область виділяє майже 42 мільйони гривень. За літо планують відправити на відпочинок понад 47% дітей – це більше 45 тисяч від загальної кількості дітлахів, які проживають на Чернігівщині.

Наразі ще триває підготовка закладів, які прийматимуть діток. Робочі комісії проводять перевірки. Цього літа в області має запрацювати 21 заклад оздоровлення, 474 заклади з денним перебуванням, 1 наметове містечко. В обласному управлінні освіти повідомляють, що працюватимуть і мовні табори. Їх буде 138. Там дітки можуть покращити свої знання з англійської, французької та німецької мов.

Також наші  школярі поїдуть на відпочинок на Чорне та Азовське море, а також до Італії та Іспанії.

Ще статті по темі

Back to top button