Суспільство

«На п’ять хвилин у минуле»: жителі Чернігівщини створили серію тематичних фото (Фото)

«На п’ять хвилин у минуле» – добірку тематичних фотографій під такою назвою нещодавно розмістила в соціальних мережах жителька села Хотівля (Городнянська територіальна громада. – Ред.). На світлинах місцеві жителі позують у тематичних костюмах на відповідних локаціях – усе для того, щоб хоч би на кілька миттєвостей перенести глядача в не таку далеку минувшину рідного села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естафети для юних спортсменів: у Чернігові відбулися спортивні змагання для дітей (Відео)

Про те, як створювали серію тематичних фото, що своєю атмосферністю зворушила жителів Чернігівщини, ЧЕЛАЙН розповіла авторка ідеї – Надія Харькова:

  • Я взагалі людина-вигадник. Мені як щось припече, то я що завгодно зроблю: знайду, попрошу, втілю в життя. Спершу в мене була така ідея, щоб просто влаштувати якесь дефіле в сукнях того часу або що. А потім на вихідні до мене приїхали мої доньки, я ж їм і говорю, що треба запустити якийсь проєкт, і от разом із ними ми вже вигадали, який вигляд це матиме, – ділиться організаторка тематичної фотосесії  Надія Харькова.

Саме так спонтанна ідея перетворилася на серію фотографій, що отримали чимало схвальних відгуків серед односельчан і користувачів соціальних мереж, у яких Надія Харькова розмістила фото. І хоч сам задум із фотосесією не був добре спланованим, реквізит для дійства шукали вимогливо, чимало праці доклали і до втілення образів і мізансцен.

  • Сукні просили в наших місцевих бабусь, які у своїй юності носили такий одяг. Також ми знайшли газети з 1962 року, авоську, зошити тоді модні були з віршами про кохання. Спеціально для фотосесії шукала в селі хату, саме сільську, де були б дрова, квіти. Щось збереглось у мене ще з тих часів, решту шукала у сусідів, друзів, односельчан. Багато сил приділила цьому, бо саме такий антураж був для мене важливий, – пояснює організаторка тематичної фотосесії Надія Харькова.

У соціальних мережах проєкт «На п’ять хвилин у минуле» отримав чимало схвальних відгуків і прохань про продовження, тож тепер Надія Харькова розмірковує над тим, який вигляд матиме наступна серія тематичних фото.

Спілкувалась Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button