Суспільство

На Чернігівщині дітей висаджують із маршруток

Протистояння пасажирів і водіїв споконвічне. Мабуть, виникло з часів появи громадського транспорту як такого. Найбільш кричущі випадки, коли під «гарячу руку» потрапляють діти. До прикладу, нещодавно чернігівці дописували про те, що дитину з багатодітної сім’ї відмовлялися безкоштовно везти маршрутом «Чернігів – Михайло-Коцюбинське».

69787047_354977915387372_127698521695453184_n

ЧЕline поцікавився в департаменті соціального захисту Чернігівської ОДА, хто ж має право на безоплатний проїзд і в якому транспорті.

За словами Олега Русіна, керівника департаменту, діти з багатодітних родин мають право на безкоштовний проїзд не лише в приміських маршрутах.

«Діти з багатодітних родин мають право на повністю безкоштовний проїзд як у приміських маршрутах (це до 50 км), так і в міжміських, це вже більші відстані. Вони не оплачують проїзд повністю стовідсотково. Тому відмова їм у перевезенні – це порушення закону», – сказав Олег Русін.

У департаменті економічного розвитку підтвердили готовність боротись із перевізниками-порушниками. Засоби комунікації шкутильгають на обидві ноги, але, як кажуть, хоч так…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти посеред вулиці: кондукторка висадила сестричок із автобуса

«Якщо це приміські чи міжміські маршрути, то варто звертатись до нас, департаменту економічного розвитку облдержадміністрації, відділ транспорту, за номером 675-909. Це в робочий час. Якщо вихідний, ранок або вечір – за номером перевізника, який зазначений у кожному маршруті, або ж до нашого управління, в інші дні – в робочий час. При цьому треба уточнити, який це маршрут, час відправлення, бажано номер автобуса.

Загалом краще написати письмову заяву, якщо це складно, то її можна відправити електронною поштою, або усно заявити. Ми будемо реагувати оперативно, дзвонитимемо перевізнику. За такі порушення передбачені дисциплінарні покарання – починаючи від догани, фінансових стягнень і закінчуючи звільненням такого водія», – розповів Сергій Меженний, заступник директора департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА.

Тому всі ображені та висаджені можуть сміло звертатися та відстоювати свої права.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button