Суспільство

На підтримку громадських організацій Чернігів витратить 3,6 мільйона гривень

На підтримку 19 громадських організацій Чернігова наступного року з міського бюджету буде спрямовано загалом 3,619 млн грн. Відповідний проєкт Програми підтримки громадських організацій погодив виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 18 листопада.

Така програма в Чернігові приймається щороку. Відповідно до неї, міський бюджет підтримує найбільш соціально необхідні громадські організації, надаючи кошти на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, податку на землю, плату за оренду земельної ділянки та приміщень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сім’я» сепаратизму: за чий рахунок живе громадська організація

Усі громадські організації, зазначені в Програмі, мають значний авторитет серед населення, відкрито та прозоро, на безоплатній основі здійснюють свою діяльність. Допомагають дорослим особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, ветеранам, учасникам АТО/ООС на сході країни, хворим на цукровий діабет, багатодітним родинам, постраждалим унаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та громадянам, які потрапили у скрутні життєві обставини.

Ширше фінансування погоджене для ГО «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних», яке, крім видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, також передбачає фінансування видатків на оплату праці зі сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нарахованого відповідно до законодавства, на придбання медикаментів і перев’язувальних матеріалів, канцелярських, господарських товарів та інвентарю, протипожежний захист, а також ремонт приміщень по вулицях Святомиколаївська, 33 та Козацька, 28.

Загальна сума видатків на фінансування громадських організацій у 2020 році майже на 238 тис.грн перевищує торішню суму.

Надалі проєкт Програми підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2020 рік затверджуватиметься депутатами міської ради на найближчому засіданні сесії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button