Суспільство

Чернігівська міська лікарня № 4 підписала понад 2 тисячі декларацій із пацієнтами

Із 1 квітня в Україні стартувала кампанія підписання декларацій із сімейними лікарями. Вона триватиме кілька місяців. До Чернігівської міської лікарні № 4 масово йдуть пацієнти. Як відомо, в цьому медичному закладі працюють одні з кращих сімейних лікарів у місті.

«У нас дійсно дуже сильні сімейні лікарі. Їх у нас десять. Усі пройшли підготовку і нині активно підписують декларації із пацієнтами», – розповідає Барбара Сиваткіна, завідувач відділення загальної практики-сімейної медицини Чернігівської міської лікарні № 4, позаштатний спеціаліст із питань загальної практики-сімейної медицини Чернігівської облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медична невідомість, – що (не) знають чернігівці про медреформу

Усе устаткування для функціонування деклараційної системи медики збирали власними силами – комп’ютери принесли з дому, закупили папір, аби друкували так звані договори. Завчасно в Чернігівській міській лікарні №4 зробили ремонти в кабінетах, де нині проводять прийом сімейні лікарі.

«Ми все зробили для того, аби нашим пацієнтам було зручно. Хочу наголосити, що не варто відкладати на останній день підписання декларації, бо нині вже ходять чутки, що пацієнтам нібито не треба поспішати. Люди мають розуміти, що на всіх сімейних лікарів може не вистачити. Якщо декларацію не підпишете, то всі послуги сімейного лікаря будуть для вас платними», – наголошує Барбара Сиваткіна.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Аж одного лікаря вже забезпечили роботою. і найголовніше — комп»ютери принесли з дому, папір за власні кошти…ось з цього і починається медреформа. А ще зі слів некомпетентих позаштатних спеціалістів. «Послуги сімейного лікаря будуть платними, бо лікарів на всіх не вистачить» Для чого створювати нездоровий ажіотаж???

    1. це не таємниця: якщо людина не підпише декларацію із сімейним лікарем, за послуги вона платитиме гроші із свого карману. До чого претензії? до лікарів? Хіба вони винні, що держава, організувавши реформу, аж ніяк не забезпечила лікарні обладнанням і так далі

Back to top button