Суспільство

На що витрачають гроші жителі області

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, сукупні витрати одного домогосподарства області у 2020 році становили в середньому 10 219 грн на місяць, що на 2% більше, ніж у 2019 році. У розрахунку на одного члена домогосподарства цей показник становив 5350 грн (в Україні – 4535 грн).

Найбільша питома вага в загальній структурі витрат населення Чернігівської області, як і в Україні загалом, припадає на харчування (включно з харчуванням поза домом) – 49%. Водночас найбільше витрачають на харчування домогосподарства Волинської (58%), Закарпатської, Київської та Львівської (по 55%) областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внаслідок медреформи зарплата лікарів зросла в 4-4,5 раза

На придбання непродовольчих товарів та оплату послуг щомісячно спрямовано 36% сукупних витрат домогосподарств, зокрема на транспортні послуги – 7%, на купівлю одягу, взуття – 5%, на охорону здоров’я – 4%, на зв’язок – 3%, на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла – 2%, на відпочинок і культуру, а також освіту – по 1%.

Оплата житла, комунальних продуктів і послуг (з урахуванням пільг і субсидій) чернігівців становить 10% сімейного бюджету (в Україні – 13%). Серед решти регіонів України частка таких витрат коливається від 18% у м. Києві до 9% – у Волинській, Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Головне управління статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button