Суспільство

На старті опалювального сезону: чи готові підприємства Чернігова дати тепло?

Чернігівська ” ТЕЦ” та ” Облтеплокомуненерго” технічно готові до опалювального сезону. Про це їх керівники заявили на оперативній нараді у муніципалітеті. Але проблеми, які вирішуються на державному рівні, залишаються.

Ремонтували як обладнання, так і мережі. Як повідомив новий керівник компанії ” Технова” Дмитро Аркатов, на ці потреби підприємство витратило близько 7 мільйонів гривень. Під час гідравлічних випробувань виявили 18 поривів на магістральних мережах та 65 – на теплових. При цьому 74 % мереж вже свій термін відпрацювали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на автозаправці продавали неякісне пальне

На ТЕЦ є запас вугілля на півтора місяці роботи. При цьому за результатами сезону на підприємстві очікують до 100 мільйонів гривень збитків тільки по тепловій енергії. Як повідомив заступник міського голови Віктор Геращенко, за попередніми розрахунками, саме стільки складе різниця між діючими тарифами на послуги та реальними витратами. В компанії «Облтеплокомуненерго” фінансові перспективи значно гірші, – повідомив її новий керівник Олексій Щербина.

Діючі тарифи на послуги з теплопостачання збиткові, – в один голос заявляють керівники теплогенеруючих компаній. Їх встановлювали у 2019 році за середнім показником трьох попередніх років. За цей час їх основні складові, мінімальна зарплата, вартість газу та електроенергії зросли в рази. Як повідомив Олексій Щербина, за попередніми розрахунками тариф на послуги з теплопостачання в “Облтеплокомуненерго” на цей сезон має бути значно вищим.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТРА «Новий Чернігів»

Ще статті по темі

Back to top button