Суспільство

На Стрижні у Чернігові плавають водяні курочки (Фото)

Чернігівці не втомлюються повторювати, що наша Ялівщина це — унікальне місце. Зокрема користувачка Facebook Оксана Шеіна зазначила, що вперше побачила на Стрижні водяних курочок.

«Вони дуже маленькі, в половину менше дикої качки, а пташенят в очеретах взагалі розглянути дуже складно. Дорослих помітили тільки завдяки їх червоним прикрасам», — написала пані Оксана. І додала фото птахів.

216991471_494076441679725_2272678433638039909_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Масанах відкриють пункт масової вакцинації

Орнітологи зазначають, що курочка водяна — це невеликий, розміром з голуба, водоплавний птах з родини пастушкових, широко поширений на всіх материках, за винятком Австралії і Антарктиди. Типовий мешканець різноманітних водойм зі стоячою або проточною водою і заболоченими, зарослими берегами. Зазвичай веде прихований спосіб життя — не дивлячись на велику поширеність, цю птицю буває важко побачити в дикій природі. Проте, в густонаселених районах Європи птахи часто звикають до присутності людини. Наукову назву птаха можна перекласти з латинської як «зеленонога курочка», що вказує на деяку зовнішню схожість з домашніми курми.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button