Суспільство

Найхолодніший за останні 20 років: чернігівські синоптики розказали про особливості цьогорічного вересня

За останні 30 років спостережень на більшій частині території області дещо подібним за температурним режимом вересень був у 2000 році. Переважала прохолодна погода з надмірною кількістю опадів. Часом прогриміли грози, відмічалося посилення вітру. В окремі дні утворювалися ранкові тумани.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр з гідрометеорології.

Середньомісячна температура повітря склала 11-12º тепла, на 1,6-2,4º нижча за середні багаторічні показники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові невдовзі закриють фонтани

Стійкий перехід середньодобової температури повітря через +15º здійснився 2 вересня, на 2-5 днів раніше багаторічних дат. Максимальна температура повітря підвищувалась до 26-27º тепла. У повітрі та на поверхні ґрунту подекуди у північній частині області перші заморозки спостерігалися 30 вересня інтенсивністю 1-2º. Опадів за місяць на території області випало 65-94 мм (124-177% від норми), у південно-західних районах – 35 мм (65% від норми).

Станом на 28 вересня запаси продуктивної вологи, в орному шарі ґрунту, на більшості площ сформувались на рівні оптимальних та достатніх (29-56 мм). Місцями у північно-східних районах вологозабезпеченість орного шару ґрунту недостатня (20 мм).

На р. Десні біля м. Чернігова за місяць рівень збільшився на 27 см і на 8 годину ранку 30 вересня становив 125 см над нулем поста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button