Суспільство

Народився у сорочці: у річці Остреч врятували бобра, який потрапив до рук браконьєрів (Фото, відео)

Сьогодні у фауні Менського краю могло б поменшати на одного великого водного гризуна – в річці Остреч під Меною в пастку, яку залишили браконьєри, потрапив великий бобер.

Невідомо, скільки ще бідолашна тварина бовталася б у воді, якби її випадково не помітили дві менянки – Галина Олійник і Ніна Готенко, які прийшли до річки нарвати кролям трави.

«Я стояла біля річки і одразу не бачила бобра, – розповідає Галина Олійник. – А тоді він почав ворушитися, я до нього обізвалася, а від мого голосу і мертві встають, і бобер на мене подивився таким жалісливим поглядом, що в мене аж у душі усе перевернулося. Але страху в його очах не було, він знав, що ми його врятуємо».

Жіночки зателефонували знайомим у Мену і повідомили про ситуацію. За лічені хвилини на місце пригоди приїхали менські хлопці – Роман, Олег та Олександр. Вони надули човна, переплили на той бік річки, де бовтався гризун, витягли його на берег і врятували  від залізної пастки, адже тварина зачепилася хвостом за дротину, яку залишили браконьєри.

«Скажу, що бобру пощастило, адже дріт міг би затягнутися у нього на шиї, і тоді у бобра не було б шансів на життя», – розповідає рятівник Роман.

Остреченський бобер хоч і був змучений, проте кілька разів намагався вкусити своїх рятувальників. Хлопці тим часом оглянули берег річки і знайшли ще 5 пасток, залишених  для бобрів. За їхніми словами, уловлювачі встановлені дуже професійно.

Дроти, звісно, прибрали. Романа, Олега та Олександра так розчулив і водночас розгнівав цей випадок, що хлопці збираються створити громадську організацію та ловити браконьєрів, які знищують природу Менського краю.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Бедные бобры! Во всем мире защищают природу, а у нас это скорее исключение, чем прравило. Не удивлюсь, если в бобровой шапке ходит какой-нибудь главный полисмен, ответственный как раз за браконьеров!

  2. Бобру повезло, что бабушки пошли прогуляться к реке, а то уже б не было его в живых. Жалко животных

Back to top button